Saturday, February 12, 2011

Cara Buat Brush Sendiri!

Assalamualaikum wbt.

Kali ni steps amat mudah dan ringkas. Cuma ambil masa untuk mendesign brush itu. Tapi untuk tutorial kali ini aku hanya guna gambar dari Google (malas lah nak reka-reka. Hihi)

1. design your brush.
2. edit > define brush preset..

3. brush tool (B)
4. scroll down sampai jumpa
5. boleh dah cop sana sini!

ohhhh jangan lupa!
6. save your brush in case terdelete boleh load semula.

Dah! Ni jugalah cara untuk buat watermark logo. Dah siap bolehlah di cop di gambar-gambar atau any artwork. Senang je kan? Heeee. Sekian!





5 comments:

ferry said...

lepas ni boleh la mintak tolong buat logo..hehehe

MERAH said...

hehehehehehe.yelatuuuuu.

ferry said...

hehehehehe

yela kann??

Hami Asraff said...

Masih sedang belajar menggunakan photoshop :)

AZLITA AZIZ said...

Salam Merah..

Baru pertama kali singah sini.. dan mungkin akan singgah selalu..
Teruja sebenarnya bila jumpa blog ilmu macam ni..

Akak mmg sangat2 memerlukan tuturial ni..
Terima kasih banyak2...
Akak ni masih tak pandai gunakan PS dan tak pernah gunakan.. ada tapi tak tau nak guna..
Bila Merah ajar ni.. alhamdulillah akak rasa ianya banyak membantu..
akak akan cuba belajar satu persatu.. harap2 akak mudah lah faham maklumlah otak ni dah berkarat cikit.. hihi

Terima kasih sekali lagi Merah atas ilmu yg dikongsikan semoga terus berkongsi ilmu.. dan semoga Allah jua yg dapat membalas segala kebaikan..