Thursday, January 13, 2011

Mana nak dapat photoshop brush??

Assalamualaikum wbt.

Benda ni aku rasa budak darjah satu pun tahu mana nak cari. Buka je GOOGLE, semua benda boleh dicari tak kira lah pasal apa benda sekali pun. Ilmu dihujung jari. Kau taip-taip, mata buka dan baca, maka meresaplah ilmu di situ. Pastikan ilmu yang baik-baik sahaja. Dah cukup mengarut.

Buat siapa yang tak tahu apa itu brush, benda ni macam cop la. Jadi bila guna Photoshop ni, senang la kerja sebab cop-cop je pun. Hoho.


benda dalam petak merah tu boleh di download. Jadi mana nak cari?
Aku biasa cari brush-brush ni kat pondok ezybreezy ni. Macam-macam ada kat situ, bukan brush je, pattern, texture dan segala bagai berkaitan photoshop la senang cerita. Yang paling aku suka sebab free dan mudah. Bila cari tu, tengok compatible tak dengan korang punya PS version ke berapa.

Kadang-kadang dia keluar ni masa nak download tu, tekan je yang aku dah petak merahkan itu. Hoho.

Sebenarnya korang google je kat internet tu belambak boleh jumpa. Kata lah nak cari brush yang gambar mata, korang taip lah photoshop eyes brush. Nak cari benda lain, taip benda lain sampai jumpa rupa yang korang nak tu. Pastu download lah dan simpan dalam satu folder nak memudahkan kerja supaya tak berterabur.




12 comments:

ferry said...

Ferry: suka kalau orang buatkan..hehehe

MERAH said...

amboihhh.upah orang gaji la gitu ;p hihi

ferry said...

nape?merah nak jadi orang gaji? ;p

MERAH said...

OHHH tade mase laa.bezi2~hahaha

ferry said...

eleh..padahal nak tu..kan3

ferry said...

merah watkan header saiz 895*156 hihi

MERAH said...

header yang burung hantu tu kan da cun tuu??nk tuka header kee???

ferry said...

nakk..nakk..kalau merah buat cun sket

teratai said...

salam,
amboi ferry, nak minta merah buatkan header baru pulak ke...nanti merah x de masa masuk dapur, asyik mengadap laptop je....! Tapi tak pe, mak merah x marah pun!! sbb merah pandai bagi masa gitu...:)

ferry said...

gulp!alamak..kantoi plak

MERAH said...

TERATAI : hohoho.ade org puji la di sini.hak3.kembang sket.hua3~

FERRY : hihi relek suda.nk header ke x?

ferry said...

nak..